Bamboo: Ose Punaoa Fa'afouina ma le Fa'atatauga Fa'atatau

Oe1

O le bamboo, e masani ona fesoʻotaʻi ma laufanua toʻafilemu ma nofoaga o panda, o loʻo tulaʻi mai o se punaoa faʻapitoa ma gafatia ma le anoanoai o faʻaoga faʻafuaseʻi. O ona uiga uiga ese o le bioecological ua avea ai ma mea e sili ona lelei faʻafouina faʻafouina, e ofoina atu faʻamanuiaga taua o le siosiomaga ma le tamaoaiga.

1. Suia Fafie ma Puipuiga Punaoa

O se tasi o itu sili ona malosi o le bamboo o lona gafatia e sui ai fafie, ma faʻasaoina ai punaoa o le vaomatua. O le vaomatua e mafai ona faʻaauau pea ona maua mai taʻaloga ma faʻatupu vave, e mafai ai ona selesele i isi tausaga uma. O lenei taamilosaga gafataulimaina o lona uiga e tusa ma le 1.8 piliona bamboos ua tipi i lalo i tausaga taʻitasi i loʻu atunuu, e tutusa ma le sili atu i le 200,000 kupita mita o punaoa fafie. O lenei seleselega faaletausaga e maua ai le tusa ma le 22.5% o meafaitino a le atunuu, e matua faʻaitiitia ai le manaʻoga mo fafie ma faia se sao taua i le faʻasaoina o vaomatua.

2. Edible ma Tamaoaiga Fa'amanuiaga

O le bamboo e le na o se meafaitino mo le fausiaina ma le gaosiga; o se puna foi o meaai. O pupu o bamboo, e mafai ona seleseleina i le tautotogo ma le taumalulu, o se meaʻai lauiloa. E le gata i lea, o le bamboo e mafai ona gaosia ai le araisa o le bamboo ma isi mea taumafa, e maua ai se alatupe mo le aufaifaatoaga. O fa'amanuiaga tau tamaoaiga e fa'alautele atu i tua atu o mea'ai, ona o le fa'ato'aga ma le fa'agaioiina o le ofe e maua ai le tele o avanoa faigaluega, e saofagā i atina'e i nu'u ma fa'aitiitia le mativa.

Ofe

3. Oloa gaosi eseese

O le faʻaogaina o bamboo e faʻaalia i le tele o oloa e mafai ona gaosia. I le taimi nei, ua sili atu i le 10,000 ituaiga o oloa o bamboo ua fausia, e aofia ai vaega eseese o le olaga i aso taitasi, e aofia ai lavalava, meaai, fale, ma felauaiga. Mai mea'ai laulau fa'aaoga e pei o straw, ipu, ma ipu e o'o i mea taua i aso uma e pei o solo pepa fa'ato'aga ofe, e tele fa'aoga a le bamboo. E oo lava i fale gaosi oloa, o le bamboo e faʻaaogaina i le fausiaina o paipa ma isi atinaʻe, faʻaalia lona malosi ma le fetuutuunai.

4. Fa'amanuiaga ole Si'osi'omaga

E telē le aogā o le si'osi'omaga o le bamboo. O ona la'au lauolaola, lanu meamata e tele sona sao i le fa'aputuina o le kaponi ma le fa'aitiitia o le fa'asa. O le averesi fa'aletausaga e mafai ona fa'asaoina le kaponi o le tasi hectare o le moso bamboo togavao o lo'o i le va o le 4.91 ma le 5.45 tone, e sili atu nai lo le fa'ato'aga o afi ma vaomatua o vaomatua. E le gata i lea, o le bamboo e fesoasoani i le faasaoina o le palapala ma le vai ma fesoasoani i le faamatagofieina o le siosiomaga.

I le faaiuga, o le aoga faʻafuaseʻi a le bamboo o loʻo taoto i lona gafatia e sui ai fafie, maua ai faʻamanuiaga tau tamaoaiga, ofoina atu oloa eseese, ma fesoasoani i le puipuiga o le siosiomaga. I le avea ai o se punaoa faʻafouina, o le bamboo e tulaga ese o se fofo gafataulimaina mo se lumanaʻi lanu meamata.


Taimi meli: Sep-25-2024