Bamboo quinone - o loʻo i ai se fua faʻatatau e sili atu i le 99% faʻasaga i le 5 ituaiga siama masani

O le Bamboo quinone, o se vailaʻau faʻamaʻi faʻanatura o loʻo maua i totonu o le bamboo, o loʻo faʻateleina galu i le lalolagi o mea tau tumama ma tausiga o le tagata lava ia. O mea'ai o le bamboo, fausia ma gaosia e le Sichuan Petrochemical Yashi Paper Co., Ltd., fa'aogaina le malosi ole bamboo quinone e ofoina atu ai se fofo lelei ma fa'alelei mo le fa'aoga i aso uma. O lenei aano o le bamboo e le gata e malu ile paʻu ae faʻaalia ai foi le faʻafefeina o le sili atu i le 99% e faasaga i le lima ituaiga siama masani, e aofia ai Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, ma le hemolytic Streptococcus.

1

O le aano o le bamboo e gaosia mai mea fa'alenatura fa'alenatura fa'aola, fa'amautinoa e sa'oloto mai toega fa'ato'aga ma vaila'au fa'ama'i. O ona uiga fa'anatura fa'ama'i, tu'ufa'atasia ma le fa'afefeteina o le vai malosi ma se mea e sili atu le malu nai lo solo i le cotton masani, ua avea ai ma filifiliga lelei mo tagata ta'ito'atasi o vaitausaga uma. O le malosi o le aano o le 'ofe e fa'aleagaina fa'alenatura i totonu o le 45 aso o lo'o fa'amanino atili ai lana tautinoga i le fa'atumauina o le si'osi'omaga. E le gata i lea, o aano o bamboo ua iloga ai se suiga tele i le tumama o le tagata lava ia, e ofoina atu se isi mea e sili atu le saogalemu ma sili atu le tumama nai lo aano masani e faigofie i le tuputupu ae o siama ma le faaleagaina.

2

O le mea e tu'u ese ai le aano o le ofe o lona tu'ufa'atasiga ma le fa'agasologa o le gaosiga. Faia mai le maualuga o alpine bamboos e ola e aunoa ma le faʻaogaina o fugalaʻau poʻo vailaau faʻasaina, o lenei aano bamboo e mauoa i le bamboo quinone, o se mea faʻanatura faʻamaʻi faʻamaʻi ua maeʻa suʻesuʻeina ma faʻamaonia le aoga i le tele o siama leaga. Faatasi ai ma se faiga pateni gaosi, e maua ai se oloa fetuutuunai, maaleale, ma le paʻu e talafeagai mo le tele o faʻaoga, mai le tausiga o pepe faatoa fananau mai ma tamaiti laiti e oʻo atu i le aveeseina o teuga ma gaioiga i fafo. Faatasi ai ma lona faʻamamafa i mea faʻanatura faʻamaʻi faʻamaʻi ma le siosiomaga, o le aano o le bamboo o loʻo faʻaalia ai se alualu i luma taua i le tausiga o le tagata lava ia ma oloa tumama.

I le fa'ai'uga, o le aano o le bamboo e ofoina atu se tu'ufa'atasiga fa'aanatura o le fa'ama'i fa'anatura, fa'atumauina le si'osi'omaga, ma le fa'amafanafanaga maualuga. E ala i le faʻaogaina o le malosi o le bamboo quinone, o le bamboo tissue o se fofo saogalemu ma tumama mo le faʻaoga i aso uma, ae faʻaitiitia ai foi lona aafiaga i le siosiomaga. A'o fa'atupula'ia e le au fa'atau oloa ia e lelei uma ma fa'alelei, o le fasi bamboo o lo'o tu mai e avea o se molimau i le gafatia o mea fa'alenatura ma gaioiga gafataulimaina o gaosiga i le tulaga o le tausiga o le tagata lava ia ma le tumama.


Taimi meli: Aukuso-13-2024