Saili le Bamboo Forest Base-Muchuan city

fd246cba91c9c16513116ba5b4c8195b

O Sichuan o se tasi o nofoaga autu o gaosiga o fale gaosi bamboo a Saina. O lenei lomiga o le "Golden Signboard" e ave ai oe i le Itumalo o Muchuan, Sichuan, e molimauina ai le avea o se ofe masani ma pisinisi piliona-tala mo tagata o Muchuan.

1
eb4c1116cd41583c015f3d445cd7a1fe

Muchuan o loʻo i Leshan City, i le itu i saute sisifo o le Sichuan Basin. O loʻo siʻomia e vaitafe ma mauga, ma le tau malulu ma le susū, tele timuga, ma le fua o le vaomatua e 77.34%. E iai ofe i soo se mea, ma e faaaogā e tagata uma le ofe. O le itulagi atoa e 1.61 miliona eka o vaomatua ofe. O le tamaoaiga o le vaomatua o le vaomatua o loʻo faʻatamaoaigaina ai lenei nofoaga e ala i le ofe, ma e nonofo tagata i le ofe, ma le tele o galuega taulima ma faatufugaga na fananau mai ma atinaʻe.

b3eec5e7db4db23d3c2812716c245e28

O ato matagofie, pulou ofe, ato bamboo, o nei mea aoga ma faʻataʻitaʻiga bamboo ua i ai se tulaga taua i le olaga i aso uma o tagata Muchuan. O lenei tufuga tuufaasolo mai le loto i le lima ua tuufaasolo mai foi i tamatamailima o tufuga tuai.

O le taimi nei, o lo'o fa'aauau pea le tofa a le au matutua o lo'o ola i le ofe a'o fa'atautaia fo'i le suiga ma le fa'aleleia o pepe. I aso ua tuanaʻi, o le lalagaina o bamboo ma le faiga o pepa o se galuega na tuufaasolo mai i lea tupulaga i lea tupulaga i Muchuan, ma e faitau afe aʻoaʻoga fau pepa anamua na salalau atu i le itumalo. E oʻo mai i le taimi nei, o le gaosiga o pepa o loʻo avea pea ma vaega taua o le pisinisi o le bamboo, ae ua leva ona vavae ese mai le faʻataʻitaʻiga tele o gaosiga. Fa'alagolago i ona tulaga lelei, ua faia ai e le Itumalo o Muchuan ni taumafaiga tele i le "bamboo" ma le "bamboo articles". Ua fa'alauiloa ma fa'atupuina le fa'apipi'iina o bamboo sili ona tele, pulupulu ma pepa pisinisi i totonu o le atunu'u-Yongfeng Pepa. I totonu o lenei fale gaosi fa'aonaponei, o mea e sili ona lelei o bamboo na aumai mai taulaga eseese i le itumalo o le a nutililii ma fa'agaoioia i luga o se laina fa'apotopotoga fa'atosina atoatoa e avea ma pepa tatau a tagata i aso uma ma ofisa.

341090e19e0dfd8b2226b863a2f9b932
389ad5982d9809158a7b5784169e466a

Na tusia e Su Dongpo i se tasi taimi se doggerel "E leai se ofe e faʻafefe ai tagata, e leai se aano e faʻamaʻi ai tagata, e le faʻafefe pe manifinifi, faʻafefete faʻafefeteina ma puaa." e viia ai le suamalie faalenatura o pupu ofe. O pupu o se mea masani masani i Sichuan, o se itumalo tele e gaosia ai ofe. I tausaga talu ai nei, ua avea foʻi pupuga o Muchuan ma oloa lauiloa lautele e tagata faʻatau i le maketi taumafa taimi paganoa.

513652b153efb1964ea6034a53df3755

O le faʻalauiloaina ma le faʻavaeina o atinaʻe faʻaonaponei ua mafai ai ona faʻalauteleina le loloto o le gaosiga o le aufaifaʻatoʻaga a Muchuan, ua faasolosolo malie le faʻalauteleina o le laina o pisinisi, faʻateleina avanoa faigaluega, ma ua faʻaleleia atili tupe maua a le au faifaatoʻaga. I le taimi nei, o le pisinisi bamboo e aofia ai le sili atu i le 90% o le faitau aofaʻi o faʻatoʻaga i le Itumalo o Muchuan, ma o le tupe maua a tagata faifaatoaga bamboo ua faʻateleina i le lata i le 4,000 yuan, e tusa ma le 1/4 o tupe maua a le faitau aofaʻi o faʻatoʻaga. I aso nei, ua fausia e le Itumalo o Muchuan se vaega o le vaomatua o le 580,000 mu, e masani lava ona fausia i bamboo ma Mian bamboo, o se vaomatua e 210,000 mu, ma se mea e lua-faamoemoega o le 20,000 mu. Ua manuia tagata ma ua tele alagaoa, ma ua faaaoga mea uma i lona malosi atoatoa. O tagata atamamai ma galulue malosi o Muchuan ua sili atu mea na latou faia nai lo lenei i le atinaʻeina o vaomatua ofe.

Xinglu Nuu i Jianban Town o se nuu mamao i Muchuan County. O le le faigofie o felauaiga ua aumaia ai ni tapulaa i lona atinaʻeina iinei, ae o mauga lelei ma vai na maua ai se avanoa tulaga ese. I tausaga talu ai nei, na maua ai e tagata o le nuʻu ni 'oa fou e faʻateleina ai a latou tupe maua ma faʻatamaoaigaina i vaomatua ofe na latou nonofo ai mo augatupulaga.

2fbf880f108006c254d38944da9cc8cc

Golden cicadas e masani ona lauiloa o "cicadas" ma e masani ona ola i vaomatua ofe. E fa'amanuiaina e tagata fa'atau ona o lona tofo tulaga ese, 'oloa o mea'ai ma galuega fa'afoma'i ma le soifua maloloina. O tausaga taʻitasi mai le solstice o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu, o le vaitau sili lea e selesele ai cicadas i le fanua. O le a pu'e e le au faifa'ato'aga cicada i le togavao a'o le'i tafa ata i le vaveao. A maeʻa le seleselega, o le a faia e le au faifaʻatoʻaga cicada ni gaioiga faigofie mo le faʻasaoina lelei ma le faʻatau atu.

O le tele o punaoa o le vaomatua o le meaalofa sili ona taua na tuuina atu i tagata o Muchuan e lenei fanua. O tagata galulue malosi ma le atamamai o Muchuan latou te faapelepele ia i latou ma le alofa loloto. O le fa'atupuina o le cicada i le Xinglu Village o se microcosm o le tolu-dimensional atina'e o vaomatua ofe i Muchuan County. E faʻateleina le tolu-dimensional vaomatua, faʻaititia le tasi vaomatua, ma faʻaogaina le avanoa i lalo o le vaomatua e atiaʻe ai le lauti vaomatua, lafumoa vao, vailaʻau o le vaomatua, vao vao, talo vaomatua ma isi pisinisi faʻapitoa faʻatoʻaga. I tausaga talu ai nei, ua sili atu i le 300 miliona yuan le si'itaga fa'aletausaga a le itumalo i tupe maua tau vaomatua.

E le mafaitaulia 'oa na fa'afaileleina e le vao ofe, ae o le 'oa sili lava o lenei vai lanu meamata ma mauga lanumeamata. "O le faʻaaogaina o le bamboo e faʻalauiloa ai tagata tafafao maimoa ma le faʻaaogaina o tagata tafafao maimoa e lagolago ai bamboo" ua ausia ai le atinaʻeina tuʻufaʻatasia o le " alamanuia bamboo " + " turisi ". O le taimi nei e fa A-level ma luga atu o vaaiga matagofie i le itumalo, o loʻo faʻatusalia e Muchuan Bamboo Sea. Muchuan Bamboo Sea, o loʻo i le Yongfu Town, Muchuan County, o se tasi oi latou.

O aganu'u faigofie i nu'u ma le si'osi'omaga fa'anatura fou ua avea ai Muchuan ma nofoaga lelei mo tagata e o'o ese ai mai le vevesi ma manava i le okesene. I le taimi nei, ua faʻailoaina le Itumalo o Muchuan o se nofoaga faʻalesoifua maloloina o vaomatua i le Itumalo o Sichuan. E silia ma le 150 aiga vaomatua ua fausia i totonu o le itumalo. Ina ia sili atu le tosina mai o tagata tafafao maimoa, o tagata o le nuʻu o loʻo faʻatautaia aiga o vaomatua e mafai ona fai mai na latou faia le mea sili latou te mafaia i le "bamboo kung fu".
Ole si'osi'omaga fa'anatura filemu ole togavao ma mea'ai fou ma le suamalie o le vaomatua o punaoa lelei uma mo le atina'eina o turisi i tua i le lotoifale. O lenei lanu meamata muamua o le puna o le tamaoaiga mo tagata o le nuu. "Fa'aola le tamaoaiga o bamboo ma fa'amama le turisi ofe". I le faaopoopo atu i le atinaʻeina o galuega faʻaleaganuʻu faʻapitoa e pei o fale faʻatoʻaga, ua suʻesuʻeina loloto e Muchuan le aganuʻu o fale gaosi oloa ma tuʻufaʻatasia ma oloa faʻaleaganuʻu ma fatuga. Ua fa'amanuiaina le fa'atupuina o se tala fa'ata'ita'i fa'ata'ita'i tele fa'afanua "Wumeng Muge" na tusia, fa'atonu ma fa'atino e Muchuan. Faʻalagolago i laufanua faʻanatura, o loʻo faʻaalia ai le matagofie o le siʻosiʻomaga, talatuu faʻasolopito ma tu masani a le Muchuan Bamboo Village. E oʻo atu i le faaiuga o le 2021, o le aofaʻi o tagata tafafao maimoa i le Itumalo o Muchuan ua oʻo atu i le 2 miliona, ma o le aofaʻi o tupe maua a tagata tafafao maimoa ua sili atu i le 1.7 piliona yuan. Fa'atasi ai ma fa'ato'aga fa'alauiloa turisi ma tu'ufa'atasia fa'ato'aga ma tagata tafafao maimoa, o le fa'aolaola o le alamanuia o le bamboo ua avea ma afi malosi mo le atina'eina o alamanuia fa'apitoa a Muchuan, fesoasoani i le toe fa'afouina atoatoa o nu'u i tua o Muchuan.

O le fa'amaoni a Muchuan e mo le atina'e lanu meamata umi ma le manuia fa'atasi o le tagata ma le si'osi'omaga fa'anatura. O le tulai mai o se ofe ua tauaveina le matafaioi o le faatamaoaigaina o tagata e ala i le toe faaolaolaina i nuu i tua. Ou te talitonu i le lumanaʻi, o le a sili atu le susulu o le faʻailoga auro a Muchuan o le "China's Bamboo Hometown".


Taimi meli: Aukuso-29-2024