Fa'afefea ona fa'afefeteina e le pepa i'a o le suiga o le tau

I le taimi nei, o le togavao o bamboo i Saina ua oʻo atu i le 7.01 miliona hectares, e tusa ma le tasi-lima o le aofaʻi o le lalolagi. O lo'o fa'aalia i lalo ni auala autu se tolu e mafai ai e le ofe ona fesoasoani i atunu'u e fa'aitiitia ma fa'afetaui i a'afiaga o suiga o le tau:

1. Sequesting carbon
O le fa'aola vave ma fa'afouina o le bamboo e tu'u fa'asolo ai le kaponi i totonu o latou biomass - i tau e fa'atusatusa, pe sili atu fo'i i le tele o ituaiga o la'au. O le tele o oloa tumau e faia mai le bamboo e mafai foi ona avea ma carbon-negative, aua latou te gaoioi e pei o le loka-i totonu o le kaponi goto i totonu ia i latou lava ma faʻamalosia le faʻalauteleina ma le faʻaleleia atili o le puleaina o vaomatua ofe.
O le tele o le kaponi o loʻo teuina i totonu o togavao ofe o Saina, le tele o le lalolagi, ma o le a faʻateleina le aofaʻi pe a faʻalauteleina polokalame fuafuaina o le toe faʻaleleia o vaomatua. O le kaponi o loʻo teuina i totonu o vaomatua o le bamboo Saina ua fuafua e faʻateleina mai le 727 miliona tone i le 2010 i le 1018 miliona tone i le 2050. I Saina, o le bamboo e faʻaaogaina lautele e fai ai le pulupulu o le bamboo tissues, e aofia ai ituaiga uma o pepa fale, pepa faleuila, faʻailoga mata, pepa umukuka, napkins, solo pepa, pisinisi jumbo roll, ma isi.
1
2. Faʻaitiitia le faʻaleagaina o vaomatua
Talu ai e vave ona toe ola ma vave ona matua nai lo le tele o ituaiga o laʻau, e mafai e le ofe ona aveese le mamafa mai isi punaoa o le vaomatua, faʻaitiitia ai le faʻaleagaina. O le malala ma le kesi o le bamboo o lo'o fa'amaualuga tutusa lona tau o le kalori i ituaiga masani o le bioenergy: o se fa'alapotopotoga e 250 aiga e mana'omia na'o le 180 kilokalama o ofe mago e maua ai le eletise i le ono itula.
Ua oo i le taimi e sui ai le pepa fasi laupapa i le pepa fale fale. E ala i le filifilia o pepa faleuila bamboo organic, o lo'o e saofagā i se paneta soifua maloloina ma fiafia i se oloa sili atu. O se suiga itiiti e mafai ona faia se eseesega tele.
2
3. Fetuunaiga
O le vave fa'avae ma le tuputupu a'e o le bamboo e mafai ai ona selesele soo. O lea e mafai ai e le aufaifaatoaga ona fetuutuunai a latou pulega ma faiga o le seleselega i tulaga fou o le tuputupu a'e a'o alia'e mai i suiga o le tau. O le bamboo e maua ai tupe maua i tausaga ta'itasi, ma e mafai ona fa'aliliuina i le fa'ateleina o le tele o oloa fa'aopoopo e fa'atau atu. O le auala pito sili ona lauiloa e faʻaaogaina ai le ofe o le faia lea o pepa, ma faʻagasolo i ituaiga eseese o solo pepa e faʻaaogaina io tatou olaga i aso uma, e pei o pepa faleuila bamboo pulp, solo pepa pulupulu bamboo, pepa umukuka pulp bamboo, napkin pulp pulp, ma isi.


Taimi meli: Iul-26-2024