O le tala i le pepa pulupulu bamboo e amata fa'apenei...

Faiga Sili a Saina

O le faia o pepa o se tasi lea o mea fou e fa a Saina. O le pepa o le faʻamalamalamaina o le poto masani ma le poto o tagata faigaluega Saina anamua. O se mea fou mata'ina i le tala faasolopito o tagata.

I le tausaga muamua o Yuanxing i le Eastern Han Dynasty (105), na faaleleia ai e Cai Lun le faiga o pepa. Na ia fa'aogaina le pa'u, ulu hemp, ie tuai, upega i'a ma isi mea mata, ma fai pepa e ala i faiga e pei o le tu'imomomo, tu'i, falai ma tao. O le amataga lea o pepa fa'aonaponei. O mea mata o lenei ituaiga pepa e faigofie ona maua ma taugofie tele. Ua faaleleia foi le tulaga lelei ma ua faasolosolo malie ona faaaoga lautele. Mo le fa'amanatuina o mea na ausia e Cai Lun, na fa'aigoaina e tupulaga mulimuli ane lea ituaiga pepa "Cai Hou Paper".

2

I le taimi o le Tang Dynasty, na faʻaaogaina e tagata le bamboo e fai ma mea mata e fai ai pepa ofe, lea na faʻailogaina ai se faʻalavelave tele i tekinolosi faʻapipiʻi pepa. O le manuia o le gaosiga o pepa ofe o loʻo faʻaalia ai ua oʻo i se tulaga matua le tekinolosi o le gaosiga o pepa a Saina anamua.

I le Tang Dynasty, o le gaosiga o tekinolosi e pei o le faʻaopoopoina o le alum, faʻapipiʻi kelu, faʻaaogaina o le paʻu, sausau auro, ma le valiina na oʻo mai le tasi i le isi i le faiga o pepa, faʻavaeina se faavae faʻapitoa mo le gaosiga o pepa taulima eseese. O le tulaga lelei o le pepa ua gaosia o loʻo faʻatupulaia ma maualuga, ma o loʻo tele ma sili atu ituaiga. Mai le Tang Dynasty i le Qing Dynasty, i le faaopoopo atu i pepa masani, na gaosia e Saina ni pepa solo lanu eseese, auro malulu, auro faʻapipiʻi, fusi, auro palapala ma siliva faʻatasi ai ma ata vali, pepa kalena ma isi pepa taua, faʻapea foʻi ma pepa araisa eseese. , pepa puipui, pepa fugala'au, ma isi. O le faia o pepa o se mea e mana'omia mo le olaga fa'ale-aganu'u o tagata ma le olaga i aso uma. O le mea fou ma le atinaʻeina o pepa na uia foi i se faiga faʻalavelave.

1

O le Amataga o le Oe
I lana tala "The Mountain", na faamatalaina ai e Liu Cixin se isi paneta i le atulaulau mafiafia, ma taʻua o le "bubble world". O lenei paneta e faafeagai tonu lava ma le Lalolagi. O se avanoa lapotopoto e 3,000 kilomita le umi, e si'omia e papa tetele i itu e tolu. I se isi faaupuga, i le "bubble world", e tusa lava po o le a le itu e te alu i ai i le iuga, o le a e fetaiaʻi ma se puipui papa mafiafia, ma o lenei puipui papa e faʻalautele e le gata i itu uma, e pei lava o se pulu natia i totonu o se mafiafia tele.

O lenei "lalolagi fa'afoliga" e iai se mafutaga le lelei ma lo tatou vateatea ma le lalolagi, o se olaga fa'afeagai.

Ma o le bamboo lava ia e iai foʻi le uiga o le "bubble world". O le tino o le fa'afefeteina o le tino e fai ai se ana, ma fa'atasi ai ma fa'alava fa'alava fa'alava, e fausia ai se manava mama i totonu. Pe a faatusatusa i isi laau malo, o le bamboo o se "lalolagi pulu". Pepa pulupulu ofe fa'aonaponei ose pepa fale fa'aonaponei e faia i le pulupulu 'o'o taupou ma gaosia i masini fa'avaomalo atoatoa. Aʻo faʻalauteleina e le fanua o mea e manaʻomia i aso taʻitasi le faʻaogaina o le pulupulu bamboo, e sili atu le fia iloa o tagata i uiga ma talaʻaga o pepa bamboo. Fai mai e tatau ona iloa e i latou e faaaogaina le ofe le amataga o le ofe.

O le toe su'esu'eina o le amataga o le pepa ofe, e lua manatu autu i le a'oga: tasi o le pepa bamboo na amata i le Jin Dynasty; o le isi o le pepa ofe na amata i le Tang Dynasty. O le faiga o pepa fa'apalapala o le bamboo e mana'omia ai mana'oga fa'apitoa ma e fai si lavelave. E na'o le Tang Dynasty, ina ua fa'atupuina le tele o tekinolosi fau pepa, na mafai ai ona ausia lenei fa'alavelave, fa'ata'atia le fa'avae mo le atina'eina tele o pepa bamboo i le Pese Dynasty.

Fa'agasologa o le gaosiga o pepa pulupulu bamboo
1. Ofe fa'amago i le ea: filifili le ofe umi ma pupu'e, tipi ese lala ma lau, tipi le ofe i ni vaega, ma ave i le fanua. Fufulu fasi ofe i vai mama, aveese le palapala ma le oneone, ona ave lea i le fanua fa'aputu mo fa'aputu. Fa'amago fa'anatura mo le 3 masina, aveese le tele o vai mo le fa'atali.
2. Six-pass screening: fufulu mea mata fa'amamago i le vai mama i le tele o taimi pe a uma ona la'u ese'ese e aveese atoa ai mea leaga e pei o le palapala, pefu, pa'u bamboo, ma tipi i fasi bamboo e fetaui ma fa'amatalaga, ona ulufale lea i le silo mo fa'atalitali pe a mae'a su'esu'ega e 6.
3. Faʻavela vevela maualuga: aveese le lignin ma mea e le o ni fiber, auina atu fasi bamboo mai le silo i le muai-steamer mo le kuka, ona ulu atu lea i le faʻapipiʻi sikulima maualuga mo le faʻamalosi malosi ma le mamafa, ona ulufale lea i le laasaga lona lua. mua'i fa'auma mo le kuka, ma fa'ai'u loa ona ulufale i le 20-mita-maualuga-maualuga va'a tu'usaisa mo le kuka maualuga-maualuga ma maualuga-omiga suitulaga kuka. Ona tuu lea i totonu o le pulupulu mo le faasaoina o le vevela ma kuka.
4. Fa'apalapala fa'aletino i pepa: O solo pepa e pulupulu i auala fa'aletino i le faagasologa atoa. O le gaosiga o le gaosiga e le afaina i le tino o le tagata, ma o le oloa maeʻa e leai ni mea faʻaleagaina o vailaʻau, e maloloina ma saogalemu. Fa'aaogā kesi fa'alenatura nai lo suau'u masani e 'alofia ai le fa'aleagaina o le asu. Ave'ese le faiga o le bleaching, taofi le lanu muamua o alava laau, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le suavai, aloese mai le lafoaia o le suavai leaga, ma puipuia le siosiomaga.
Mulimuli ane, o le pulupulu lanu masani e oomi, faʻagogo, ona tipiina lea i faʻamatalaga tutusa mo le afifiina, felauaiga, faʻatau ma le faʻaogaina.

3

O uiga o le pepa pulupulu ofe
O le pulupulu pepa o le bamboo e mauoa i le alava o le bamboo, o se natura antibacterial, lanu masani ma e le faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻafeiloaʻi le siʻosiʻomaga na maua mai le bamboo e faʻaaoga ai se faiga faʻapitoa. E iai le tele o fa'aoga. I totonu oi latou, o loʻo i ai i le bamboo se vaega o le Kun, o loʻo i ai mea faʻamaʻi, ma o le fua o le oti siama e mafai ona oʻo atu i le sili atu i le 75% i totonu ole 24 itula.

O le pepa pulupulu bamboo e le gata ina taofia le lelei o le ea ma le faʻaogaina o le vai o le alava bamboo, ae o loʻo i ai foi se faʻaleleia lelei o le malosi faaletino.
e tau le maua le togavao loloto o lo'u atunuu, ae o le tamaoaiga o le 'o'e. Ua ta'ua o le "lua loloto vaomatua". O le alava alava a le Yashi Paper e filifilia ai le 'ofe moni ma tipiina i lalo. E le gata e faʻaleagaina ai le siʻosiʻomaga, ae e aoga foi i le toe faʻafouina, ma ausia moni ai le lanu meamata!

O le Yashi Paper o loʻo tausisia pea le manatu o le puipuiga o le siosiomaga ma le soifua maloloina, fatuina o pepa pulupulu bamboo e sili ona lelei ma faauo i le siʻosiʻomaga, lagolago i le puipuiga o le siosiomaga o le manuia lautele o tagata lautele i gaioiga, faʻamalosi e sui fafie i bamboo, ma tuʻu ai mauga lanumeamata ma vai manino mo le lumana'i!

E sili atu ona faʻamautinoa le filifilia o le pepa pulupulu o le Yashi bamboo
O le lanu faanatura o le alava bamboo a Yashi Paper e maua ai le poto ma tomai ua aoteleina e tagata i le faiga o pepa i tala faasolopito o Saina, lea e sili atu le lamolemole ma sili atu le paʻu.

Tulaga lelei o le alava alava a le Yashi Paper:
Na pasi le su'ega fa'amalama pa'epa'e fa'amalama, leai ni fa'aopoopoga fa'aleagaina
Saogalemu ma e le fa'aita
Malu ma faauo pa'u
Silky pa'i, fa'aitiitia fe'ese'esea'i pa'u
Super faigata, e mafai ona faʻaaoga susu pe mago


Taimi meli: Aukuso-28-2024