Le aoga ma le fa'aogaina o le natura o le pepa bamboo

O Saina e iai se tala faasolopito umi o le faʻaaogaina o alava bamboo e fai ai pepa, lea o loʻo faʻamaumauina e iai lona talafaasolopito e silia ma le 1,700 tausaga. I lena taimi ua amata ona faʻaaogaina bamboo talavou, pe a uma le faʻafefeteina o le lime, le gaosiga o pepa faʻaleaganuʻu. O le pepa bamboo ma le pepa pa'u o vaega tetele ia e lua o pepa fa'aSaina. Mulimuli ane, na faasolosolo malie ona salalau atu tekinolosi faiga pepa i fafo i le Tang Dynasty, ma o le gaosiga o pulp ma pepa faʻaonapo nei na amata i le 19 seneturi, ma mulimuli ane faʻafeiloaʻi i Saina. O mea mata'utia mo le faiga o pepa e fa'alauteleina mai le alava pa'u i le mutia, ona fa'atupuina lea e avea ma fafie ma isi.

1

Saina o se atunuu faifaatoaga tele, e maualalo le vaomatua, o le mea lea, mo le tele o tausaga e saito vaomago, vaomago araisa, ofe ma isi vave-tupu alava laau e pei o mea mata mo pepa, e oo lava i le faaiuga o le seneturi lona luasefulu, o lenei ituaiga o mea gaosi oloa. o oloa pepa a fale o lo'o avea pea ma autu o le maketi a Saina. O le faʻaaogaina o ia mea mataʻutia mo le gaosiga o pepa fale, aemaise lava ina ia maua ai le faigofie ona maua mea, manaʻoga meafaigaluega e le maualuga. Ae ui i lea, o lenei ituaiga alava mea mata e pupuu, faigofie ona pisia, le mama, ma le faʻaleagaina o otaota e faigata, maualalo le lelei o oloa, faʻamanuiaga tau tamaoaiga foi e le lelei. I le tele o tausaga ua tuanaʻi, e maualalo le maualuga o le taumafa o tagata, o meafaitino e matua le atinaʻeina, o le sosaiete atoa o loʻo i le vaitau o le atinaʻeina o le tamaoaiga ma le puipuiga o le siosiomaga, i vao saito, vao araisa, vao e fai ma mea mata mo lenei ituaiga o. O pisinisi fai pepa o lo'o i ai pea se maketi ma avanoa lautele mo le ola.

I le seneturi lona luasefulu ma le tasi, o le tamaoaiga o Saina ua ulufale atu i se auala o le televave o le atinaʻe, o tulaga ola o tagata ma le siosiomaga o le fale o se atinaʻe e leʻi tupu muamua, faʻatasi ai ma fafie e fai ma mea mata mo meafaigaluega pepa pepa fale ma tekinolosi e ulufale ai i le maketi Saina i le atoatoa, aemaise lava. fua fafie pulping maualuga, itiiti le mama, maualuga paepae, malosi oloa maeʻa; ae o le gaosiga o le pulupulu ma le pepa e faʻaaogaina ai le tele o fafie e le fetaui mo le puipuiga o le siosiomaga.

O Saina o se vaega itiiti o le vaomatua, o punaoa o laupapa e le lava foi atunuu, ae o le tamaoaiga o le bamboo a Saina e matua mauoa, o Saina o se tasi o nai atunuu i le lalolagi e gaosia ai bamboo, o lea o le vaomatua o le bamboo i Saina ua lauiloa o le ' vao lua'. E tulagalua le togavao o Saina i le lalolagi, tulaga muamua le gaosiga o le vaomatua i le lalolagi.

2

Wood fiber fale pepa e mafai ona pule sili, e masani lava ona i ai o latou tulaga lelei, ae o le lelei o oloa alava bamboo e matua manino lava.

Muamua, soifua maloloina. O le alava o le bamboo ei ai lona natura faʻamaʻi, antimicrobial ma antiseptic, aua o le bamboo ei ai se mea uiga ese i totonu - bamboo kun. Mataʻituina i lalo ole microscope, e mafai e siama ona toe gaosia i se numera tele i luga o le alava e le o le bamboo, ae o siama e le gata e le mafai ona toe gaosia i luga o oloa alava bamboo, ae faʻaitiitia ai foi, ma e mafai ona oʻo atu i le 75% le maualuga o le oti siama i totonu ole 24. itula, ina ia mafai ona tumau saogalemu ma soifua maloloina oloa pepa fale e gaosia e alava bamboo tusa lava pe fa'aalia i le ea mo se taimi umi.

Lona lua, faamafanafanaga. O alava alava bamboo e fai si lelei, manava manava 3.5 taimi, ua taʻua o le 'femafe masiofo', o lea o le gaosiga o alava ofe pepa fale e sili ona lelei manava ma mafanafana.

Tolu, puipuiga o le siosiomaga. O le bamboo o se la'au toe fa'afouina, ma le malosi o le fa'atupuina, puupuu le tuputupu a'e o le taamilosaga, mea sili ona lelei ma isi uiga, fa'atasi ai ma punaoa laupapa a Saina i le faasolosolo malie o tagata e mana'o e fa'aoga nisi mea e sui ai le fa'aitiitiga o laupapa, o lea ua fa'ateleina punaoa o le bamboo. fa'aaogaina. E fa'afetaui uma mana'oga o le socio-economic development ma meafaitino a tagata ma le olaga fa'ale-aganu'u, ae fa'apea fo'i mo le mauoa a Saina meafaiola ua tatalaina ai se avanoa lautele o le fa'aoga. O le mea lea, o se numera tele o alava bamboo i totonu o fale pepa pisinisi, o le siosiomaga o le siʻosiʻomaga o Saina o se puipuiga lelei foi.

O le mea mulimuli o le utiuti: aua o Saina e mauoa i punaoa o le vaomatua, o loʻo nofoia le 24% o le lalolagi, o lea o loʻo i ai le lalolagi bamboo i Asia, o Asia bamboo i Saina na fai mai, o lea o le tau o punaʻoa bamboo e taʻalo i luga o punaoa a Saina e iai se tau tamaoaiga tele.

3


Taimi meli: Sep-05-2024