O le a le auala fa'amautu mo le tulagavae kaponi pulupulu bamboo?

Carbon Footprint ose fa'ailoga e fua ai le a'afiaga o gaioiga a tagata i le si'osi'omaga. O le manatu o le "carbon footprint" e afua mai i le "ecological footprint", e masani ona faʻaalia o le CO2 tutusa (CO2eq), o loʻo faʻatusalia ai le aofaʻi o kasa kasa oona e faʻaaogaina i le gaosiga o tagata ma gaioiga faʻaaogaina.

1

O le tulagavae o le carbon o le fa'aogaina lea ole Life Cycle Assessment (LCA) e su'esu'e ai le kasa oona e fa'aoso sa'o pe leai fo'i e se mea su'esu'e i le taimi o lona soifuaga. Mo le mea lava e tasi, o le faigata ma le lautele o le faʻamaumauga o tulagavae kaponi e sili atu nai lo le faʻaaogaina o le kaponi, ma o faʻamatalaga faʻamatalaga o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le kaponi emisi.

Faatasi ai ma le faʻateleina o le ogaoga o suiga o le tau o le lalolagi ma faʻafitauli tau le siosiomaga, o le faʻamaumauga o tulagavae carbon ua avea ma mea taua tele. E le gata ina fesoasoani ia i tatou ia malamalama atili i le aafiaga o gaoioiga a tagata i luga o le siosiomaga, ae ia maua ai foi le faavae faasaienisi mo le fausiaina o auala e faaitiitia ai le emission ma faalauiloa suiga lanumeamata ma maualalo-carbon.

O le taamilosaga atoa o le ola o le bamboo, mai le tuputupu aʻe ma le atinaʻe, seleselega, gaosiga ma le gaosiga, faʻaogaina o oloa i le lafoaia, o le faagasologa atoa o le taamilosaga o le carbon, e aofia ai le faʻafefeteina o le vaomatua o le bamboo, gaosiga ma le faʻaogaina o oloa, ma le carbon footprint pe a uma ona lafoai.

O lenei lipoti su'esu'ega e taumafai e tu'uina atu le taua o le totōina o le vaomatua o le si'osi'omaga ma le atina'eina o fale gaosi oloa mo le fetuunaiga o le tau e ala i le au'ili'iliga o tulagavae kaponi ma le iloa o le fa'ailoga o le kaponi, fa'apea fo'i ma le fa'atulagaina o su'esu'ega tulagavae kaponi oloa o lo'o iai.

1. Fa'amaumauga o tulagavae kabonu

① Manatu: E tusa ai ma le faʻamatalaga o le United Nations Framework Convention on Climate Change, o le carbon footprint e faʻatatau i le aofaʻi o le carbon dioxide ma isi kasa kesi o loʻo tuʻuina atu i le taimi o gaioiga a tagata poʻo le faʻaputuina i le taamilosaga atoa o se oloa / auaunaga.

O le igoa o le kaponi "o se fa'aaliga o le" oloa carbon footprint ", o se fa'ailoga fa'atekinolosi e fa'ailogaina ai le kasa kasa oona i le olaga atoa o se oloa mai mea mata'utia e toe fa'aaogaina otaota, e tu'uina atu ai i tagata fa'amatalaga e uiga i le gaosiga o le kaponi i le tulaga o se fa'ailoga.

Ole su'esu'ega ole ta'amilosaga ole olaga (LCA) ose auala fou e su'esu'eina ai a'afiaga o le si'osi'omaga ua fausia i atunu'u i Sisifo i tausaga talu ai ma o lo'o i ai pea i le tulaga o su'esu'ega ma atina'e faifaipea. O le tulaga masani mo le iloiloina o tulagavae kaponi oloa o le LCA metotia, lea e manatu o le filifiliga sili lea e faʻaleleia ai le faʻamaoni ma le faʻaogaina o le faʻatusatusaina o tulagavae carbon.

E fa'ailoa muamua e le LCA ma fa'atatau le taumafaina o le malosi ma meafaitino, fa'apea fo'i fa'amama fa'aola i le si'osi'omaga atoa, ona iloilo lea o le a'afiaga o nei taumafa ma fa'amalologa i le si'osi'omaga, ma mulimuli ane fa'ailoa ma iloilo avanoa e fa'aitiitia ai nei a'afiaga. O le ISO 14040 standard, na tuʻuina atu i le 2006, vaevae le "laasaga o iloiloga o le olaga" i ni vaega se fa: fuafuaina o le faʻamoemoe ma le lautele, suʻesuʻega suʻesuʻe, iloiloga o aʻafiaga, ma faʻamatalaga.

② Tulaga ma Metotia:

E i ai auala eseese mo le fuafuaina o tulagavae carbon i le taimi nei.

I Saina, e mafai ona vaevaeina metotia fa'atusi i ni vaega se tolu e fa'atatau i le fa'atulagaina o tuaoi ma fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga: Su'esu'ega Fa'asologa o le Ta'amilosaga o le Soifuaga (PLCA), Su'esu'ega Fa'asologa o le Ta'amilosaga o le Ola (I-OLCA), ma le Su'esu'ega o le Ta'amilosaga o le Ola Fa'atosina (HLCA). I le taimi nei, o loʻo i ai le le lava o tulaga faʻapitoa a le atunuʻu mo faʻamaumauga o tulagavae carbon i Saina.

Fa'ava-o-malo, e tolu tulaga fa'ava-o-malo autu i le tulaga o oloa: "PAS 2050: 2011 Fa'amatalaga mo le Su'esu'eina o Fa'asao Gas a Greenhouse i le taimi o le Oloa ma le Au'aunaga Life Cycle" (BSI., 2011), "GHGP Protocol" (WRI, WBCSD, 2011), ma le "ISO 14067: 2018 Greenhouse Gases - Oloa Carbon Footprint - Fa'atele Manaoga ma Ta'iala" (ISO, 2018).

E tusa ai ma le talitonuga o le olaga, o le PAS2050 ma le ISO14067 o loʻo faʻatulagaina nei tulaga faʻavae mo le iloiloina o tulaga o le carbon footprint faʻatasi ai ma auala faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa, o ia mea uma e lua e aofia ai metotia iloiloga e lua: Pisinisi i Tagata Faʻatau (B2C) ma Pisinisi i Pisinisi (B2B).

O le iloiloga o le B2C e aofia ai mea mataʻutia, gaosiga ma le gaosiga, tufatufaina atu ma faʻatau, faʻaaogaina e tagata faʻatau, lafoai mulimuli poʻo le toe faʻaaogaina, o lona uiga, "mai le moega pepe i le tuugamau". O le B2B iloiloga mataupu e aofia ai mea mataʻina, gaosiga ma le gaosiga, ma felauaiga i lalo o le aufaioloa, o lona uiga, "mai le moega pepe i le faitotoa".

O le PAS2050 oloa fa'ailoga carbon footprint fa'asologa e aofia ai vaega e tolu: la'asaga amata, la'asaga fa'atatau o tulagavae kaponi oloa, ma la'asaga mulimuli ane. O le ISO14067 product carbon footprint processing e aofia ai laasaga e lima: faʻamalamalamaina o le oloa faʻamoemoeina, faʻamautuina le tuaoi o le faiga o tusi, faʻamalamalamaina o le taimi o le tausiga o tusi, faʻavasega faʻapogai faʻapogai i totonu o le tuaoi o le faiga, ma le fuafuaina o le tulaga o le carbon footprint.

③ Uiga

E ala i le fa'amauina o tulagavae kaponi, e mafai ai ona tatou iloa vaega ma vaega e fa'aoso maualuga, ma faia ni faiga talafeagai e fa'aitiitia ai le fa'aoso. O le fa'atatauina o tulagavae kaponi e mafai fo'i ona ta'ita'ia ai i tatou e fai ni olaga e maualalo le kaponi ma faiga fa'atau.

O le fa'ailoga o le kaponi ose auala taua e fa'aalia ai le kasa oona i totonu o le gaosiga o le siosiomaga po'o le soifuaga o oloa, fa'apea fo'i ma se fa'amalama mo le aufaipisinisi, ofisa fa'atonutonu a le malo, ma tagata lautele e malamalama ai i le kasa oona o fa'alapotopotoga o gaosiga. O le fa'ailogaina o le kaponi, o se auala taua e fa'aalia ai fa'amatalaga fa'amatalaga carbon, ua talia lautele e le tele ma le tele o atunu'u.

Fa'ato'aga oloa fa'ailoga kaponi o le fa'aogaina fa'apitoa ole fa'ailoga kaponi ile fa'ato'aga. Pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o oloa, o le faʻaofiina o igoa kaponi i oloa faʻatoʻaga e sili atu ona faanatinati. Muamua, o fa'ato'aga ose puna taua lea o kasa kasa ma o le puna sili lea o le kasa oona kasa oona. Lona lua, fa'atusatusa i le vaega o alamanuia, e le'i mae'a le fa'ailoaina o fa'amatalaga fa'ailoga carbon i le fa'agasologa o fa'ato'aga, lea e fa'atapula'aina ai le tamaoaiga o fa'ata'ita'iga fa'atatau. Lona tolu, o tagata fa'atau e faigata ona maua fa'amatalaga aoga i luga o le carbon footprint o oloa i luga o le au fa'atau. I tausaga talu ai nei, o se faasologa o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o vaega faʻapitoa faʻatau e naunau e totogi mo oloa maualalo-carbon, ma o le faʻailoga carbon e mafai ona faʻamaonia saʻo mo le faʻamatalaga asymmetry i le va o tagata gaosi oloa ma tagata faʻatau, fesoasoani i le faʻaleleia atili o maketi.

2. filifili alamanuia bamboo

cof

① Tulaga autu ole filifili alamanuia ofe

O le filifili alamanuia gaosi bamboo i Saina ua vaevaeina i luga, ogatotonu, ma lalo. I luga o le vaitafe o mea mataʻina ma mea faʻapipiʻi o vaega eseese o le bamboo, e aofia ai lau o le bamboo, fugalaʻau bamboo, fuga ofe, alava bamboo, ma isi. O le vaeluagalemu e aofia ai le faitau afe o ituaiga i le tele o fanua e pei o mea fau fale, oloa o bamboo, fafie ma meaʻai, faʻapipiʻi pepa pulupulu bamboo, ma isi; O fa'aoga pito i lalo ole oloa o bamboo e aofia ai le faiga o pepa, meaafale, vaila'au, ma turisi fa'aleaganu'u bamboo, ma isi.

O punaoa o bamboo o le faavae lea mo le atinaʻeina o fale gaosi oloa. E tusa ai ma lo latou faʻaogaina, e mafai ona vaevaeina le ofe i le ofe mo laupapa, bamboo mo faʻafuga ofe, bamboo mo pulp, ma bamboo mo teuteuga o togalaau. Mai le natura o punaoa o le vaomatua, o le vaega o le vaomatua o le vao o le 36%, sosoo ai ma le fafie ma le lua fa'aoga o le vaomatua o le bamboo, le si'osi'omaga lautele o le soifua manuia lautele o le vaomatua, ma le pulupulu bamboo vaomatua, e tusa ma le 24%, 19%, ma 14% i le faasologa. E fai si laititi o la'au o 'ofe ma le togavao matagofie. O Saina o loʻo i ai le tele o punaoa o bamboo, faʻatasi ai ma le 837 ituaiga ma le gaosiga o le tausaga e 150 miliona tone o ofe.

O le bamboo o le sili ona taua o le ituaiga o bamboo tulaga ese ia Saina. I le taimi nei, o le bamboo o le mea autu autu mo le gaosiga o mea faʻainisinia bamboo, maketi fou o le fana, ma le gaosiga o oloa gaosi i Saina. I le lumanaʻi, o le a avea pea le bamboo ma faʻauluuluga o le faʻatoʻaga o punaoa i Saina. I le taimi nei, o ituaiga e sefulu o le gaosiga o le bamboo ma le faʻaaogaina o oloa i Saina e aofia ai laupapa faʻapipiʻi bamboo, fola o le bamboo, faʻalava bamboo, pulupulu bamboo ma pepa fai, oloa alava bamboo, meaafale bamboo, bamboo oloa i aso taitasi ma mea taulima, bamboo malala ma bamboo vinegar. , mea'ai ma meainu o le bamboo, oloa tau tamaoaiga i lalo o vaomatua ofe, ma tagata tafafao maimoa ma le tausiga o le soifua maloloina. Faatasi ai ma i latou, o laupapa fagogo ma mea faʻainisinia o pou ia o fale gaosi bamboo a Saina.

Fa'afefea ona atia'e le filifili alamanuia bamboo i lalo ole sini lua carbon

O le sini o le "dual carbon" o lona uiga o loʻo taumafai Saina e ausia le maualuga o le carbon peak i luma o le 2030 ma le carbon neutrality i luma o le 2060. I le taimi nei, ua faʻateleina e Saina ona manaʻoga mo le faʻaaogaina o le carbon i le tele o alamanuia ma suʻesuʻeina ma le malosi le lanumeamata, maualalo-carbon, ma pisinisi lelei. I le faaopoopo atu i ona lava tulaga lelei, e manaʻomia foʻi e le alamanuia bamboo ona suʻesuʻeina lona gafatia e pei o se kaponi ma ulu atu i le maketi tau fefaʻatauaʻiga.

(1) O le vaomatua o bamboo o loʻo i ai le tele o punaoa kaponi:

E tusa ai ma faʻamaumauga o loʻo i ai nei i Saina, o le vaega o vaomatua o loʻo faʻatupulaia tele i le 50 tausaga talu ai. Mai le 2.4539 miliona hectares i le 1950s ma le 1960s i le 4.8426 miliona hectares i le amataga o le 21st seneturi (e le aofia ai faʻamatalaga mai Taiuani), o se siʻitaga i lea tausaga ma lea tausaga e 97.34%. Ma o le vaega o vaomatua o le vao o le atunuu ua siitia mai le 2.87% i le 2.96%. O alaoa o le vaomatua ua avea ma vaega taua o punaoa vaomatua a Saina. E tusa ai ma le 6th National Forest Resource Inventory, i totonu o le 4.8426 miliona hectares o togavao i Saina, o loʻo i ai le 3.372 miliona hectares o bamboo, ma le lata i le 7.5 piliona laau, e tusa ma le 70% o le vaomatua o le atunuu.

(2) Tulaga lelei o meaola o le vaomatua o le ofe:

① O le bamboo e puupuu le taamilosaga o le tuputupu aʻe, malosi le tupu aʻe, ma ei ai uiga o le tuputupu aʻe faʻafouina ma le seleselega faaletausaga. E maualuga lona aoga ma e leai ni fa'afitauli e pei o le tafia o le palapala pe a mae'a ona ta'oto ma fa'aleagaina le palapala pe a uma ona totō fa'aauau. E tele lona gafatia mo le fa'asaoina o le carbon. O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o le kaponi tumau faʻaletausaga i totonu o le laʻau o le vaomatua o le vaomatua o le 5.097t / hm2 (e le aofia ai le gaosiga o lapisi faʻaletausaga), lea e 1.46 taimi nai lo le faʻavaveina o le fuga Saina.

② O le vaomatua e fai si faigofie le tuputupu aʻe, faʻasologa o le tuputupu aʻe eseese, faʻasoa vaevaega, ma faʻaauau le fesuisuiai o nofoaga. O loʻo i ai a latou faʻasalalauga faʻafanua tele ma se lautele lautele, e masani ona tufatufaina i 17 itumalo ma taulaga, faʻapitoa i Fujian, Jiangxi, Hunan, ma Zhejiang. E mafai ona latou fetaui ma le televave ma le tele o atinaʻe i itulagi eseese, faʻapipiʻi lavelave ma vavalalata carbon spatiotemporal mamanu ma puna kaponi goto fesoʻotaʻiga malosi.

(3) O aiaiga mo fefa'ataua'iga o le kaponi o le vaomatua o 'ofa ua matua.

① O lo'o fa'ato'a mae'a le fa'aaogaina o le ofe

O le alamanuia bamboo o loʻo faʻasolosolo atu i le tulaga muamua, lua, ma tulaga maualuga, faʻatasi ai ma lona tau o galuega faʻatupulaia mai le 82 piliona yuan i le 2010 i le 415.3 piliona yuan i le 2022, faʻatasi ai ma le fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga e sili atu i le 30%. O loʻo faʻamoemoeina e oʻo atu i le 2035, o le a sili atu i le 1 trillion yuan le tau o le gaosiga o le alamanuia ofe. I le taimi nei, o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga fou o le filifili alamanuia bamboo ua faia i le Itumalo o Anji, Itumalo o Zhejiang, Saina, e taulaʻi i le auala atoa o faʻatoʻaga faʻatoʻaga carbon sink integration mai le natura ma le tamaoaiga i le tuʻufaʻatasia.

② Faiga fa'avae lagolago

Ina ua maeʻa ona tuʻuina atu le sini lua carbon, ua tuʻuina atu e Saina le tele o faiga faʻavae ma manatu e taʻitaʻia ai le pisinisi atoa i le puleaina o le carbon neutrality. I le aso 11 o Novema, 2021, e sefulu matagaluega e aofia ai le Pulega o Vaomatua ma Mutia a le Setete, le National Development and Reform Commission, ma le Matagaluega o Saienisi ma Tekinolosi na tuʻuina atu le "Manatu o Matagaluega e Sefulu i le Faʻateleina o le Atinaʻe Faʻafouina o le Alamanuia o le Bamboo". I le aso 2 o Novema, 2023, na tu'ufa'atasia ai e le Komisi o le Atina'e ma le Toefuata'iga a le Atunu'u ma isi matagaluega le "Tolu Tausaga Fa'atino Fuafuaga e Faatelevave ai le Atina'eina o le 'Suia o Palasitika i le Bamboo'". E le gata i lea, o manatu e uiga i le faʻalauiloaina o le atinaʻeina o pisinisi bamboo ua tuʻuina atu i luma i isi itumalo e pei o Fujian, Zhejiang, Jiangxi, ma isi. .

3、 E fa'afefea ona fa'atatau le tulagavae kaponi o le filifili alamanuia ofe?

① Su'esu'e aga'i i luma ile tulagavae kaponi o oloa ofe

I le taimi nei, e tau leai ni su'esu'ega i le tulaga o le carbon footprint o 'oloa 'ofe i totonu o le atunu'u ma fafo. E tusa ai ma suʻesuʻega o loʻo i ai nei, o le faʻaliliuina mulimuli o le carbon ma le teuina o bamboo e fesuisuiaʻi i lalo o auala faʻaoga eseese e pei o le tatalaina, tuʻufaʻatasia, ma le toe tuʻufaʻatasia, e mafua ai aʻafiaga eseese i le tulaga mulimuli o le carbon footprint o oloa bamboo.

② Le fa'asologa o le ta'amilosaga kaponi o oloa bamboo i lo latou olaga atoa

O le taamilosaga atoa o le olaga o oloa o le bamboo, mai le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o bamboo (photosynthesis), faʻatoʻaga ma pulega, seleselega, teuina o mea mata, gaosiga o oloa ma le faʻaaogaina, i le faʻaleagaina o otaota (decomposition), ua maeʻa. O le taamilosaga o le kaponi o oloa o le bamboo i le taimi atoa o latou olaga e aofia ai vaega autu e lima: faʻatoʻaga o le (toto, pulega, ma faʻagaioiga), gaosiga o meafaitino (aoina, felauaiga, ma le teuina o bamboo poʻo fago), gaosiga o oloa ma faʻaogaina (faʻagasologa eseese i le taimi le fa'agaioiina), fa'atau, fa'aoga, ma le fa'aleagaina (decomposition), e aofia ai le fa'apipi'iina o le kaponi, fa'aputuina, fa'aputuina, fa'amama, ma tu'u sa'o po'o le fa'asa'o le kaponi i la'asaga ta'itasi (silasila i le Ata 3).

O le fa'agasologa o le fa'ato'againa o le vaomatua e mafai ona ta'ua o se so'otaga o le “fa'aputuina ma le teuina o kabono”, e a'afia ai tu'usa'o po'o le fa'asa'o o le kaponi mai le totōina, pulega, ma gaioiga fa'agaioiga.

O le gaosiga o mea mataʻutia o se fesoʻotaʻiga faʻafefeteina e fesoʻotaʻi ai atinaʻe vaomatua ma pisinisi gaosi oloa o le bamboo, ma e aofia ai foʻi le tuʻu saʻo poʻo le faʻaogaina o le kaponi i le taimi o le seleselega, faʻagasologa muamua, felauaiga, ma le teuina o bamboo poʻo fago.

O le gaosiga ma le faʻaogaina o oloa o le faʻaogaina o le carbon sequestration process, lea e aofia ai le faʻamautuina umi o le carbon i oloa, faʻapea foʻi ma le tuʻu saʻo poʻo le le tuusaʻo o le carbon emissions mai faiga eseese e pei o le gaosiga o iunite, gaosiga o oloa, ma le faʻaogaina o oloa.

A maeʻa ona ulufale le oloa i le faʻaaogaina o tagata faʻatau, o le carbon e faʻamautu atoatoa i oloa bamboo e pei o meafale, fale, mea e manaʻomia i aso uma, pepa pepa, ma isi. pala ma fa'asa'oloto CO2, ma toe fo'i i le ea.

E tusa ai ma suʻesuʻega a Zhou Pengfei et al. (2014), o laupapa tipi bamboo i lalo o le faʻaalia o le ofe na avea ma mea suʻesuʻe, ma o le "Evaluation Specification for Greenhouse Gas Emissions of Goods and Services in the Life Cycle" (PAS 2050: 2008) na faʻaaogaina e fai ma faʻataʻitaʻiga iloiloga. . Filifili le auala ole iloiloga ole B2B e su'esu'e atoatoa ai le fa'aosoina o le carbon dioxide ma le teuina o le kaponi o gaioiga uma o gaosiga, e aofia ai felauaiga o mea mata, gaosiga o oloa, afifiina, ma fale teu oloa (silasila i le Ata 4). PAS2050 o loʻo faʻatonuina e tatau ona amata le fuaina o tulagavae o le carbon mai le felauaiga o mea mataʻutia, ma o faʻamaumauga muamua o le carbon emissions ma le carbon transfer mai mea mata, gaosiga i le tufatufaina atu (B2B) o laupapa tipi bamboo feaveaʻi e tatau ona fuaina saʻo e fuafua ai le tele o tulagavae kaponi.

Auivi mo le fuaina o tulagavae kaponi o oloa bamboo i lo latou olaga atoa

O le aoina ma le fuaina o faʻamaumauga autu mo laʻasaga taʻitasi o le faʻasologa o le ola o oloa o le faʻavae lea o suʻesuʻega o le olaga. O fa'amaumauga autu e aofia ai le nofoia o fanua, fa'aaogaina o le vai, fa'aaogaina o tofo eseese o le malosi (koale, suau'u, eletise, ma isi), fa'aaogāina o meafaitino eseese, ma fa'amaumauga e maua mai i meafaitino ma le malosi. Fa'atino le fuaina o tulagavae kaponi o 'oloa 'ofe i lo latou olaga atoa e ala i le aoina ma le fuaina o fa'amaumauga.

(1) Laasaga o le fa'ato'aga o le vaomatua

Su'e ma fa'aputuga o le kaponi: totogo, tuputupu a'e ma le atina'e, numera o ta'i fou;

Kaponi teuina: fausaga o le vaomatua o le bamboo tulaga tulaga, fausaga tausaga, biomass o totoga eseese; Biomass o lapisi lapisi; E teu ai kaponi fa'ale'ele'ele;

Tu'u kaponi: teuina o le kaponi, taimi e pala, ma le fa'asa'olotoina o otaota; Fa'amama le palapala kaponi; Le kaponi fa'aoso e ala i le fa'aaogaina o le malosi mai fafo ma le fa'aaogaina o meafaitino e pei o le faigaluega, malosi, vai ma fa'afugala'au mo le totoina, pulega, ma galuega fa'apisinisi.

(2) Laasaga o le gaosiga o mea mata

Fa'aliliuina o le kaponi: voluma o le seleselega po'o le voluma o fafa ma o latou biomass;

Toe fa'afo'i mai le kaponi: toega mai ta'otoga po'o fa'ato'aga, toega muamua o le gaosiga, ma o latou biomass;

Gaosiga kaponi: Ole aofa'i o le kaponi e fa'aosoina e le malosi mai fafo ma le fa'aaogaina o meafaitino, e pei o le faigaluega ma le malosi, i le taimi o le aoina, fa'agasologa muamua, felauaiga, teuina, ma le fa'aogaina o fago po'o fago.

(3) Fa'agaioiina ma le fa'aogaina o oloa

Su'e kaponi: biomass o 'oloa ma mea fa'aopoopo;

Toe fa'afo'i mai kaponi po'o le taofia: fa'agaioiina o toega ma o latou biomass;

Kaponi emisi: O le kaponi fa'aosoina mai le fa'aaogaina o le malosi mai fafo e pei o le faigaluega, malosiaga, mea fa'aaoga, ma le fa'aaogaina o meafaitino i le faagasologa o le gaosiga o iunite, gaosiga o oloa, ma le fa'aogaina o oloa.

(4) Fa'atauga ma le fa'aogaina

Su'e kaponi: biomass o 'oloa ma mea fa'aopoopo;

Gaosiga kaponi: Ole aofa'i ole kaponi fa'aoso e ala ile fa'aaogaina ole malosi mai fafo e pei ole felauaiga ma tagata faigaluega mai atina'e ile maketi fa'atau.

(5) La'asaga lafoai

Fa'asa'olotoina o le Kaponi: Teuina o Kabono o Oloa otaota; Taimi fa'apala ma le aofa'i fa'asa'oloto.

E le pei o isi pisinisi vaomatua, vao o bamboo e maua le faʻafouina o le tagata lava ia pe a uma le faʻasaienisi logging ma le faʻaogaina, e aunoa ma le manaʻomia o le toe faʻaleleia. O le tuputupu aʻe o le vaomatua o loʻo i totonu o se paleni malosi o le tuputupu aʻe ma e mafai ona faʻaauau pea ona faʻaogaina le kaponi tumau, faʻaputu ma teu le kaponi, ma faʻaauau pea ona faʻaleleia le faʻaogaina o le carbon. O le vaega o mea mata o bamboo o loʻo faʻaaogaina i oloa bamboo e le tele, ma e mafai ona maua le faʻaogaina o le carbon sequestration umi e ala i le faʻaaogaina o oloa bamboo.

I le taimi nei, e leai se su'esu'ega i le fuaina o le ta'amilosaga o le kaponi o oloa o bamboo i le taamilosaga atoa o le olaga. Ona o le umi o le taimi e fa'aosoina ai le kaponi i le taimi o fa'atauga, fa'aoga, ma le lafoaia o oloa bamboo, e faigata ona fuaina o latou tulagavae kaponi. I le fa'atinoga, e masani ona taula'i le su'esu'ega o tulagavae kaponi i la'asaga e lua: o le tasi o le fa'atatauina o le fa'aputuina o le kaponi ma le fa'aosoina o le gaosiga mai mea mata i oloa; O le lona lua o le iloiloina lea o fua o ofe mai le totoina i le gaosiga


Taimi meli: Sep-17-2024