Soifua maloloina, saogalemu ma faigofie pepa solo umukuka ofe o le, faatofa i ie palapala mai le taimi nei!

01
O le a le palapala o ou ieie?
Pe o se mea e ofo ai le faitau selau miliona o siama o loʻo natia i totonu o se tamaʻi ieie?
I le 2011, na tatalaina ai e le Asosi a Saina o le Puipuiga o Togafitiga se pepa paʻepaʻe ua faʻaigoaina 'Sina's Household Kitchen Hygiene Survey', lea na faʻaalia ai i se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o ieie, o le aofaʻi sili ona maualuga o siama i se ieie tasi e tusa ma le 500 piliona!
O totonu ole faleuila na'o le 100,000 siama! Nai lo le faletaele siama e tatau ona ifo i lalo!
Ua faia foi e le Guangdong Microbiological Analysis and Testing Center ni suʻesuʻega ma maua ai le 7.4 miliona siama i luga o le tasi tofu-mamago ieie!
E toetoe lava tutusa le tele o siama ma le vae o le lago. Masalo la o loo e fufulu ipu i le vae o le lago ...... E le o se lagona ea e pei o le liliu i lalo o lou vaaiga i le olaga!

1

02
Aisea e palapala ai ieie?
O ie masaesae e mitiia ma o se nofoaga faalelagi mo siama e tupu mai ai!
◆ O ie masaesae lava e faaaogā e faamama ai le umukuka, solo o ulo ma apa, laupapa tipi ma ogaumu. I le tele o koluse solo, siama umukuka, e leai se iesae e le'i va'aia!
◆ O ie masaesae o loo susū mo se taimi umi, o se parataiso lelei mo siama e tutupu mai ai. I le mata o le siama, o ie masaesae atonu e tutusa ma potu taugata fale!

03
Fa'ama'i i ie masaesae, o a ni lamatiaga i le tino o le tagata?
O fa'ama'i e mafai ona ogaoga ma lamatia ai le ola!
E tusa ai ma le lipoti, e 19 le aofaʻi o siama siama (ma fungal) na maua i luga o ieie. E aofia ai Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Staphylococcus spp, Candida (gago), Salmonella, Streptococcus ...... O nei siama poʻo sigi e mafai ona mafua ai le tele o faʻamaʻi pe a aʻafia le tino o le tagata.

Sei o tatou talanoa e uiga i se tasi oi latou, E. coli! E. coli o le fuga masani o le tino o le tagata. I le tulaga o le E. coli mataʻutia, e mafai ona mafua ai le tiga ogaoga o le manava, manava manava, faufau ma puaʻi i tagata faʻamaʻi, ma i tulaga ogaoga, e mafai ona lamatia ai le ola ma lamatia ai le soifua maloloina.

I le masina o Me 2011, na tupu ai se fa'ama'i pipisi o le E. coli i Siamani. I le na o le afa masina, e sili atu i le 4 000 tagata na mafatia i faʻamaʻi ma 48 na maliliu, ma avea ai ma faʻamaʻi sili ona tele o faʻamaʻi na faʻamauina i Siamani.

O tagata matutua, tamaiti ma fafine ma'itaga e sili atu ona a'afia i fa'ama'i fa'ama'i ona e tau le mafai ona latou tete'e atu i la'au!

04
E mafai ona fa'amama le ieie o le vai fa'apuna?
Aua le fa'avalevalea, o le fa'apuna o le vai e le'o se manatu lelei e fa'amama!
O nei siama/sigi i luga o ie masaesae, ina ia mata'utia e tatau ona faatumauina le maualuga o le vevela e galue ai! Ole vai fa'apuna masani e le aoga tele!
Ae maise mo aiga e iai fanau, aua le manatu faapea, e le mafai e le soifua maloloina o tamaiti ona gafatia sina lamatiaga!

O le mea moni, o le auala sili o le faʻaaogaina faʻatasi ma lafoai, ae o lenei mea e taugata tele ma faʻafefe! O le a se mea e tatau ona tatou faia?
Matou te fautua atu e te sui i le 'iefu' fa'aaoga - pepa umukuka bamboo - e faigofie ma saogalemu e lafoa'i pe a uma ona e fa'aogaina.


Yashi bamboo umukuka pepa solo
100% o le pulupulu ofe, anti-bacterial ma e le-bleached.

2

Yashi bamboo umukuka pepa solo i le faagasologa o le gaosiga e aunoa ma le bleaching, e aunoa ma le faaaogaina o fluorescent pa'epa'e sui, e taofi le lanu muamua o le bamboo, sili atu masani; bamboo quinone o loʻo i totonu o le bamboo, e mafai ona aoga lelei antibacterial, sili ona talafeagai mo le umukuka faʻaoga!

★ [Susū ma mago, e le gau le vai].
E le gau le vai, e sili le malosi, e le o se solo pepa masani, e faia i le pepa pulupulu bamboo, pa fetuutuunai!

★ 【Matele tusipasi, saogalemu ma le filemu o le mafaufau
E ala i le su'ega o mea'ai a Europa ma Amerika, afifiina o mea'ai, solo fualaau aina ma fualaau faisua, fa'amama ipu e sili atu le saogalemu ma le saogalemu!
O nai ata o pepa e mafai ona fufuluina ai le tele o ipu palapala, o le sefulu ma le lua o ata i le aso, na o ni nai sene, e mafai ona e faatofa i ie palapala, avatu i lou aiga se olaga maloloina!

3

Faatasi ai ma le vevela o le taumafanafana, ua amata ona ulu atu siama i se vaitaimi o gaioiga maualuga ma toe gaosia. O siama o lo'o i ie masaesae o lo'o tuputupu a'e i le fiasefulu afe i aso uma.
Afai o lo'o e fa'aaogaina pea ie masaesae, tia'i ese aua le soifua maloloina o lou aiga ma lou aiga!
O fa'ama'i e o'o mai i le gutu, 'aua ne'i tu'u le nofoaga sili ona mama, o lo'o lafi ai 'health killer'!
Aua ne'i tu'u le nofoaga sili ona mama e lalafi i totonu o le 'fasioti soifua maloloina'! Ma 'aua ne'i maumau se tupe tele e sefe ai ni nai sene!

Yashi bamboo umukuka pepa solo, saogalemu ma faigofie, o lea ia faatofa atu i ie palapala!

1 (2)


Taimi meli: Sep-06-2024